Muziekles

Xavier, Marieke en Tijmen verzorgden de muziekpresentatie van Klinkend Perspectief op Basisschool de Opstap. Een geslaagde middag, op facebook zie je een uitgebreid foto verslag!


Uit onderzoek blijkt dat muziekeducatie het concentratievermogen van kinderen bevordert, evenals hun sociale vaardigheden, hun interesse voor cultuur en het werkt positief op het leervermogen. Leerlingen leren muziek hanteren als taal en communicatiemiddel. 


SMK ontwikkelt specifieke lesprogramma’s die informatie bevatten over verschillende instrumentgroepen. Daarnaast worden live-demonstraties gegeven. Luisteropdrachten, doe-activiteiten en liedrepertoire, zijn terugkerende elementen in het programma.

 

Naamloos1

 

De live-demonstraties worden in samenwerking met verenigingen en eigen docenten georganiseerd. Leerlingen kunnen tijdens deze demonstraties instrumenten uitproberen. Basisscholen faciliteren de lessen, demonstraties en eindpresentaties.

 

De eindpresentatie is de apotheose van het Klinkend Perspectief. Leerlingen laten zien en horen hoe muziek hen fascineert. In samenwerking met de plaatselijke vereniging wordt een programma samengesteld waarbij leerlingen zowel individueel als collectief - zelfs samen met het orkest – musiceren. Na de eindpresentatie kunnen leerlingen gratis kennismakingslessen op een instrument naar keuze volgen.

Verenigingslokaal Gemeenschapshuis Concordia
Bezoek- en postadres      Prins Hendriklaan 386, 6443 AE Brunssum
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Rekeningnummer NL12 RABO 0109 3428 95

KVKnummer                     40186079

 

Lees hier ons Privacy beleid Harmonie Orkest Brunssum 1907